PRIMARUL PSD AL COMUNEI OGREZENI DIN GIURGIU- TREI ANI CU SUSPENDARE . PRONUNTAREA INSTANTEI NU ESTE DEFINITIVA

Pronuntarea Instantei din Bolintin Vale jud .Giurgiu in dosarul in care primarul  PSD  al comunei Ogrezeni –Giurgiu este acuzat de delapidare, fals intelectual si abuz in serviciu ,era asteptata inca de pe data de 18 iunie 2018. Hotararea a fost insa amanata . Astazi, 29 iunie, Jipa Jean, primarul  PSD al comunei Ogrezeni, a fost condamnat la 3 ani cu suspendare, recuperarea a aproximativ 870 de milioane de lei vechi, si interzicerea drepturilor de a mai ocupa o functie publica timp de 5 ani incepand cu data pronuntarii deciziei definitive .

Pronuntarea de astazi nu este insa definitiva.

Pronuntarea de astazi a judecatoriei Bolintin Vale in dosarul in care primarul PSD al comunei Ogrezeni –Giurgiu Jean Jipa este acuzat de delapidare, fals intelectual si abuz in serviciu nu este o decizie definitiva , ci cu drept de apel in 10 zile .
Decizia a fost luata tinandu-se cont de faptul ca ca fiecare cap de acuzare din dosar a primit cate o pedeapsa separata, iar judecatori au contopit pedepsele intr-una singura – 3 ani cu suspendare .
Daca primarul va face apel, cel mai probabil va primi o pedeapsa cu executare .

Ce urmeaza?

Daca actualul edil din Ogrezeni nu va contesta decizia judecatorilor, este posibil ca procurorii insasi sa faca recurs , iar pedeapsa sa fie intr-un final una mai dura , tinand cont de gravitatea faptelor si de capetele de acuzare foarte grave .
Aceeasi pedeapsa a fost pronuntata si pentru ceilalti doi inculpati in dosar ;Lazar Gheorghe(casier) si Ilie Elena(contabila).
De mentionat este faptul ca odata pronuntata sentinta de catre judecatoria Bolintin Vale, urmatorul eventual apel si/ sau recurs va avea loc la Curtea de Apel Bucuresti .

Istoricul pe scurt al acestui dosar il gasiti intr-un articol publicat recent pe www.giurgiu-tribune.ro sau accesand direct linkul; https://giurgiu-tribune.ro/2018/06/15/delapidare-fals-intelectual-si-abuz-in-serviciu-primarul-din-ogrezeni-giurgiu-asteapta-sentinta-luni18-iunie/

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *