Primii soldați gradați profesioniști din cadrul ISU Giurgiu au depus jurământul

Primii soldați gradați profesioniști din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vlașca” al Județului Giurgiu au depus, astăzi, jurământul militar.

Cei 10 tineri au devenit parte din echipa pompierilor militari giurgiuveni, după ce au promovat un examen de admitere. Aceștia își vor desfășura activitatea în cadrul Detașamentelor Giurgiu, Bolintin Deal și Gărzii de Intervenție Mihăilești.

Într-o atmosferă plină de emoție, aceștia au rostit jurământul militar, luându-și astfel angajamentul de a sluji cu credință patria și de a respecta constituția, legile țării și regulamentele militare.

Noii pompieri au început cursurile de formare în cadrul cărora desfășoară activități de instruire specifice pregătirii militare generale. În această perioadă, ei își însușesc cunoștințele teoretice în domeniul situațiilor de urgență și își formează deprinderi practice, astfel încât să fie pregătiți pentru misiunile de salvare și să își facă datoria față de semeni, ca adevărați salvatori, punând pe primul plan viața, integritatea și siguranța cetățenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *