Procedură simplificată la ghișeele Direcției de Permise și Înmatriculări

Printr-un ordin al ministrului afacerilor interne, în cadrul Serviciilor de Permise și Înmatriculări s-au creat proceduri simplificate, care înseamnă mai puțin timp pierdut la ghișee. O astfel de măsură se referă la faptul că dilerii auto, care vând mașini noi, pot înmatricula autovehiculele direct pe numele cumpărătorului, fără a mai fi necesară prezența proprietarului la ghișeele Serviciului de Înmatriculări.

Prin același ordin, până la sfârșitul anului, anumite operațiuni se vor face și online, în toată țara, adică vor fi posibile radierea unui vehicul, radiere din oficiu în cazul Rabla, pentru păstrarea unei combinații cu număr de înmatriculare, emiterea duplicatelor. Deci, pentru toate duplicatele de certificate, permise de conducere vor posibil exclusiv online, adică omul depune electronic documentele, iar acestea îi ajung, prin intermediul serviciilor poștale, la domiciliu. Se elimină total prezența lui la sediu.

În următoarea etapă, pentru descentralizarea serviciilor Direcției Permise și Înmatriculări se lucrează pentru înființarea unor puncte de lucru în județele cu întindere mare, astfel încât să nu se mai parcurgă zeci de kilometri până la sediul din municipiul reședință de județ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *