Produse contrafăcute și țigări fără documente, reținute la Frontiera Giurgiu

Turcia este țara din care provin cele mai multe dintre produsele contrafăcute descoperite la Frontiera Giurgiu. Fie că vorbim de haine, încălțăminte parfumuri sau țigarete, toate aceste mărfuri sunt descoperite fără documente de proviență, fiind destinate pieței negre.

În ultimele 24 ore, la diferite intervale de timp, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-au prezentat pentru a intra în ţară, trei autocare ce aparțin unor firme de transport persoane.

Cu ocazia efectuării controlului mijloacelor de transport, s-au descoperit, în cala autocarelor, disimulate în mai multe colete voluminoase ambalate în material de plastic, aproximativ 2.500 bunuri constând în articole vestimentare, de încălțăminte și parfumerie, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, ce aparțineau unor pasageri cetățeni turci, cu vârste cuprinse între de ani 27 și 49 de ani.

Bunurile, în valoare de aproximativ 500.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă.

Tot în ultimele 24 de ore, tot la Frontiera Giurgiu, s-au descoperit 13.000 de țigarete ascunse și nedeclarate

În data de 07.04.2024, în jurul orei 01:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară un cetățean turc, în vârstă de 44 de ani, aflat la volanul unui autocamion.

În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, au fost descoperite în interiorul capului tractor, ascunse sub o saltea de dormit și într-o pernă, cantitatea totală de 13.000 de țigarete  (650 pachete de țigări). Țigările aveau aplicate timbrul fiscal turcesc, iar șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență pentru acestea.

Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de aproximativ 18.000 lei, a fost indisponibilizată de către polițiștii de frontieră, iar în cauză a fost întocmit dosar penal, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *