web analytics
Giurgiu-Tribune

Program prelungit al centrelor pentru testarea cărnii de porc

În această perioadă, până în Crăciun, în foarte multe dintre gospodăriile giurgiuvene va mirosi a carne proaspătă de porc. Dar este toată sănătoasă? Nu se știe și nici nu este indicat a fi consumată înainte de efectuarea testului pentru depistarea trichinei. În acest sens, Direcția Sanitar Veterinară atrage atenția consumatorilor de carne de porc din gospodării, cu privire la riscul major la care se expun atunci când cumpără și consumă carne de porc a cărei origine este necunoscută.

Pentru a evita aceste situații, efectuarea examenului trichineloscopic poate aduce siguranța unui consum sănătos.

Si pentru că în zilele următoare foarte mulți porci vor fi sacrificați pentru consum, medicii veterinari din cadrul Direcției Sanitar Veterinare, de la nivelul piețelor agroalimentare vor asigura un program de lucru prelungit în perioada 3-24 decembrie și 28 decembrie-7 ianuarie, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Orarul va fi afișat la punctele de lucru , la fel și numele medicului veterinar responsabil, dar și numerele de telefon unde se pot sesiza aspecte privind nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *