Program prelungit la Evidența Populației

Scrutinul de duminică aduce un program special de funcționare pentru Direcția  Județeană de Evidență a Persoanelor din municipiu.

Astfel, instituția va avea program de lucru cu publicul atât sâmbătă, cât și duminică.

Sâmbătă, programul este între orele 08.00 și 16.00, în timp ce duminică, ghișeele Direcției vor fi deschise pe tot parcursul programului de votare, adică între orele 07.00 și 21.00.

Funcționarii instituței vor soluționa fără programare cererile giurgiuvenilor care nu au acte de identitate, astfel încât aceștia să-și poată exercita dreptul de vot. Cei ce vor apela la serviciile instituției vor beneficia de o carte de identitate provizorie pentru a vota.

Potrivit directorului instituției, în ultima săptămână  înaintea votării instituția a avut un program de lucru prelungit. 80 de persoane au depus cereri în vederea preschimbării actului de identitate.

Potrivit unei hotărâri a Biroului Electoral Central, alegătorul care deține un act de indentitate al cărui termen de valabilitate a expirat în perioada 1 martie – 27 septembrie 2020 își poate exercita dreptul de vot în baza acestuia.

Buzică Alexandra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *