Proiect cu finanțare europeană, derulat de Consiliul Județean Giurgiu, pentru un management performant

Azi, în sala de ședințe a Consiliului Județean Giurgiu a avut loc conferința de presă a proiectului cu finanțare europeană ” i.R.E.M.- Instituții Responsabile, Eficiență Mnagerială”. Este un proiect ambițios care își propune să consolideze capacitatea instituțională a Consiliului Județean Giurgiu, să crească performanța administrației locale, să optimizeze procesele administrative și să adopte măsuri care să simplifice furnizarea serviciilor către cetățeni și mediul de afaceri prin implementarea unor sisteme informatice inovative.

Ne-am propus să asigurăm un management bazat pe performanță la nivel executiv, dar și la nivelul activităților și acțiunilor pentru dezvoltarea economico-socială a județului Giurgiu.” – Mihaela Cristea -director proiect

Consultanții proiectului au subliniat faptul că, deși, aceste documente strategice sunt extrem de importante, nu sunt suficiente, iar pentru a asigura un management performant este nevoie de un plan strategic instituțional în perioada 2021-2027, pentru ca la final, cetățenii județului să simtă rezultatele.

„Autoritățile județului au făcut un pas foarte curajos în a se alătura autorităților locale, către un management orientat spre performanță.” – prof. Cristina Nicolescu – expert public research

În cadrul aceluiași eveniment a fost prezentată și Strategia de Dezvoltare a Județului Giurgiu, în opinia consultantului Adrian Bădilă, un document care nu conține niciun element electoral, o strategie care va sta la baza mandatelor viitoare.

Prioritatea mea este să punem toate aceste proiecte pe un parcurs finanțabil și dacă se poate, cu lucrări începute, chiar dacă multe dintre ele nu vor fi finalizate în acest mandat.” – Dumitru Beianu -președinte Consiliul Județean Giurgiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *