Giurgiu-Tribune

Proiect pentru respectarea drepturilor și combaterea discriminării persoanelor seropozitive, lansat de Asociația ”Viață și Speranță”

În 28 octombrie 2021, Asociația Viață și Speranță lansează proiectul „Empowerment și advocacy pentru respectarea drepturilor și combaterea discriminării persoanelor seropozitive”, prin care își propune să contribuie în mod direct la apărarea și promovarea drepturilor beneficiarilor din județul Giurgiu, promovând toleranța, nediscriminarea și asigurând respectarea acestor drepturi. Proiectul este derulat de Asociația Viață și Speranță în parteneriat cu Federația UNOPA (Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA) cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014- 2021.

Studiile și analizele arată faptul că discriminarea față de persoanele seropozitive este larg răspândită în societatea românească și afectează integrarea socio-profesională a acestora. Numai în anul 2020, beneficiarii asociației raportează că s-au confruntat cu situații majore de discriminare și încălcare a drepturilor, în special în ceea ce privește piața muncii, accesul la servicii medicale (mai ales servicii stomatologice) și discriminare în comunitate.

Prin instruirea persoanelor seropozitive cu privire la utilizarea conceptelor și instrumentelor de advocacy, mobilizarea acestora înspre a semnala încălcarea drepturilor și situațiile de discriminare și facilitarea dialogului între aceste persoane și autoritățile locale, proiectul își propune să promoveze toleranța și respectarea drepturilor persoanelor seropozitive.

Obiectivele și activitățile proiectului vor fi prezentate de către organizatori în cadrul unei conferințe de lansare care va avea loc în data de 28 octombrie, la Centrul Cultural „Ion Vinea” din Giurgiu, începând cu orele 11.

Beneficiarii direcți ai proiectului, persoanele seropozitive din județul Giurgiu, vor participa la sesiunile de instruire prin care își vor dezvolta competențele de advocacy și vor fi implicate direct în identificarea, raportarea și adresarea situațiilor în care sunt discriminate sau le sunt încălcate drepturile.

Visits: 35

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *