Proiect UNOPA în colaborare cu C.J Giurgiu, la final. Care sunt rezultatele

 Capacitarea societații civile (ONG-uri, parteneri sociali), ca premisă pentru implicarea în dezvoltarea locală și consolidarea relației între comunitate și administrația publică locală în județul Giurgiu, cu focus pe domeniul sănătate și protecție socială a fost scopul unui proiect al Uniunii Naționale a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) în colaborare cu Consiliul Județean Giurgiu  Proiectul, ajuns la final,  a generat o  rețea operaționalizată, dedicată dezvoltarii locale și dialogului civic la nivelul județului Giurgiu precum și o implicare activă a societății civile .

80 persoane (reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, parteneri sociali, reprezentanți ai autoritaților și instituțiilor locale, aleși locali și cetățeni) au  fost introduse intr-o  rețea operaționalizată, dedicată dezvoltarii locale și dialogului civic la nivelul județului Giurgiu.

Alte 82 de persoane de la nivelul Ong-urilor și partenerilor sociali din județul Giurgiu au fost instruițe pe tema cetățeniei active și implicării în dezvoltarea locală.

Sunt rezultatele unui proiect al Uniunii Naționale a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) în colaborare cu Consiliul Județean Giurgiu anunţă .

Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) este singura federaţie neguvernamentală din România formată din organizaţii ale persoanelor afectate de HIV/SIDA, axată pe advocacy pentru promovarea şi apărarea drepturilor persoanelor infectate şi afectate de HIV/SIDA din România.

Proiectul “Rețea pentru dezvoltare locală și dialog civic Giurgiua fost cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

În cadrul proiectului s-au desfășurat 6 întâlniri pe diferite teme de interes local (sănătate, drepturile omului, etc.) au fost înaintate către instituțiile relevante de la nivelul județului Giurgiu

De asemenea, a fost realizata și o platformă online (https://platforma.unopa.ro/ ) cu scopul de a aduce laolaltă decidenții politici locali și societatea civilă, astfel încât aceasta din urmă să fie implicată activ în stabilirea agendei locale, identificarea problemelor, luarea deciziilor, advocacy local, etc.

Valoarea totală a proiectului a fost de 424.949,00 lei, din care valoare nerambursabilă din FSE 353.982,51 lei, valoare nerambursabilă din bugetul naţional 62.467,51 lei și cofinanţare UNOPA 8.498,98 lei.

Proiectul a fost implementat în perioada: 30 iunie 2022 29 Octombrie 2023.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *