Proiecte depuse spre  finantare, in  curs de implementare si viitoare , la Primaria Giurgiu

Intr-o recentă conferință de presă , primarul Nicolae Barbu și directorul Direcției de Programe Europene din cadrul Primăriei, dna. Meca Ianca au discutat despre stadiul proictelor depuse spre finanțare, al celor aflate în curs  implementare, dar și al celor vor fi depuse în următoarea perioadă.

Astfel, două proiecte de asfaltare a străzilor de piatră și pământ din municipiu, înscrise în Programul Național de Dezvoltare Locală, se află în procedura de licitație,  iar dotarea cu mobilier nou  a trei unități școlare se va  face dupa  reparații la școlile respective (Școala nr. 8, Colegiul Viceamiral Ion Bălănescu și Colegiul Național Ion Maiorescu – clădirea veche din spate).

Pentru Proiectul  prin care pe Canalul Sfântul Gheorghe se vor amenaja locuri de acostare pentru ambarcațiuni de mici dimensiuni si  finanțat prin programul INTERREG V-A 2014-2020 a fost finalizata evaluarea tehnică, si urmand cea   financiară.

De asemenea, au fost depuse opt proiecte de eficientizare energetica (în cadrul Axei 3.1.A din POR 2014-2020) a trei grădinițe (“Dumbrava Minunată”, “Căsuța fermecată” și Grădinița nr. 9), trei clădiri ale școlilornr. 4, nr. 5 și nr. 8) și două clădiri de licee (Liceul de Marină și Liceul Tudor Vianu), în valoare de cca. 1 milioan de euro fiecare clădire școlară,  care  au intrat în etapa de evaluare.

 

In cadrul proiectelor privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe, pana la sfârșitul lunii februarie, municipalitatea va depune cereri de finanțare pentru patru ansambluri de blocuri din cartierele București, Tineretului, Centru și Policlinică, cuprinzând aproximativ 40 de blocuri cu o valoarea estimativă de 100.000 de euro pentru fiecare bloc.

Tot pe  Axa 3 din POR 2014-2020, vor fi depuse  trei proiecte pentru eficiența energetică a sistemelor de iluminat public, în trei zone ale municipiului: o zonă în care Primăria este proprietară pe infrastructură, o zonă constituită din străzi mai mici din municipiu, în care stâlpii nu aparțin municipalității și prin urmare se intervine doar cu înlocuirea lămpilor existente cu lămpi cu led și o zonă reprezentată de cartierele de blocuri și care presupune eficientizarea iluminatului pe aleile dintre blocuri.

In plus, municipalitatea pregateste proiecte pe Axa 10 din POR, privind infrastructura educațională în sistem preșcolar, școlar și licee teoretice, aici fiind vizate consolidarea Școlii nr. 1 și extindere prin supraînălțare a corpului mai mărunt al acestei clădiri și construirea la Școala nr. 4 a unui corp nou de clădire astfel încât copiii să poată învăța într-un singur schimb, iar după-amiază să se poată desfășura activități de tip școală după școală sau activități extracuriculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *