Proiecte transfrontaliere cu vecinii bulgari

Doua proiectele ce vor fi realizate in parteneriat cu bulgarii s-au aflat pe ordinea de zi a ședinței ordinare a C.J. din 22.11.2017.
Primul proiect, „DALES- susţinerea patrimoniului cultural al Dunării” va fi depus în cadrul Programului Transnaţional Dunărea

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă investigarea şi valorificarea patrimoniului istoric şi cultural al zonelor riverane Dunării şi promovarea acestora, pentru a contribui la consolidarea moşternirii istorice şi culturale a regiunii Dunării .

Proiectul va fi implementat de Consiliul Judeţean Giurgiu, ca partener lider, în colaborare cu Primăria Tenovo din Bulgaria. Valoarea totală a bugetului este de 50.000 de euro.

Cel de-al doilea proiect„Protecţia şi securitatea populaţiei de la graniţa danubiană România-Bulgaria”va fi depus în cadrul aceluiaşi Program Transnaţional Dunărea.
Obiectivul acestuiaîl reprezintă îmbunătăţirea pregătirii pentru gestionarea riscurilor şi crearea unui sistem mai eficient pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă, la nivelul autorităţilor publice şi organismelor de protecţie civilă pentru o mai bună gestionare a riscurilor naturale şi climatice şi a celor induse de om(poluarea accidentală a apei industriale).

Si valoarea acestui proiect este tot de 50.000 de euro.

În ambele cazuri, cofinanţarea ce trebuie asigurată de Consiliul Judeţean Giurgiu nu depăşeşte 650 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *