Proiectil descoperit în miriște la Hodivoaia

Pompierii și jandarmii, măsuri speciale în urma descoperirii de muniție neexplodată, în localitatea Hodivoaia
Ieri seară, în jurul orei 20:15, echipa pirotehnică din cadrul ISU Giurgiu s-a deplasat în localitatea Hodivoaia, acolo unde un cetățean a semnalat existența unui obiect ce semăna cu un proiectil.
Persoana care a solicitat sprijinul autorităților efectua lucrări agricole pe un teren, iar în urma folosirii utilajului de discuit la miriște de floarea soarelui a observat muniția.
Pirotehniștii au constatat că era vorba despre un proiectil exploziv de calibrul 100 mm, însă, din cauza faptului că pe timp de noapte muniția neexplodată nu poate fi ridicată, a fost solicitat sprijinul Jandarmeriei pentru asigurarea şi protecţia zonei, până în această dimineață.
Echipajul ISU a cercetat terenul pe o suprafață de aproximativ 10.000 mp și a folosit un detector de metale pentru a vedea dacă mai există și alte elemente de muniţie neexplodate. Deoarece nu au mai fost identificate, proiectilul a fost ridicat, transportat şi depozitat în siguranţă, urmând să fie distrus în poligonul de specialitate.
În ultima lună, pirotehniștii din cadrul ISU Giurgiu au ridicat: 14 cartușe de infanterie cal. 7,62 mm; cinci tuburi de cartușe de infanterie cal. 7,62 mm; un proiectil exploziv cal. 75 mm; un proiectil exploziv cal.76 mm și un proiectil exploziv cal. 120 mm, din localitățile Bolintin Deal,  Băneasa, Mihai Bravu și Anghelești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *