Proiectil exploziv, de calibrul 80 mm descoperit într-o gospodarie la Mihăilești

Curățenia de primăvară făcută într-o gospodărie din orașul Mihăilești a scos la suprafață un obiect ce părea a fi un proiectil. Proprietarul și-a dat seama de pericol și nu l-a mișcat. Pentru că locuiește aproape de Stația de Pompieri din localitate, a mers la sediu de unde a fost solicitată intervenția pirotehnicienilor.
Specialiștii ISU au constatat faptul că este vorba despre un proiectil exploziv, de calibrul 80 mm. Muniția a fost ridicată, urmând să fie distrusă.
.
 Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare.
 În primul rând, nu trebuie să le atingă sau să le lovească, chiar dacă sunt parțial îngropate în pământ sau se află la suprafață.
Nu trebuie să le ridice pentru că nu au de unde să știe în ce stadiu se află acestea. Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie și nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente.
Din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentați să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acțiune poate provoca explozii.
 Tot ce trebuie să facă cetățenii este să apeleze numărul de urgență  dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *