Proiectul ce viza instalarea de automate cu produse alimentare în două licee, respins de consilierii locali

Semnalam zilele trecute că la Colegiul Național ”Ion Maiorescu” și Colegiul Tehnic ”Ioan Bălănescu” se intenționează instalarea a două automate cu produse alimentare și nealimentare, destinate elevilor.

Consiile de administrație din cele două licee au fost de acord, la fel și Inspectoratul Școlar, potrivit documentelor depuse la primărie.

Proiectul a fost supus votului Consiliului Local, fiind respins cu 10 voturi pentru și 8 abțineri, fiind nevoie de votul a două treimi pentru a deveni hotărâre.

Practic, se propunea scoaterea la licitație a 1 mp din spațiul excedentar al celor două licee, pentru montarea unor automate cu produse alimentare și nealimentare, solicitarea venind din partea societății MOVE MOBILITY SRL.

Firma aparține lui Băiceanu Alexandru Victor, pare-se fiul secretarului general al primărie Giurgiu, Liliana Băiceanu, care, de altfel, înainte de momentul supunerii votului proiectului, a părăsit sala de ședințe, pe motiv că nu poate fi martor la acest vot.

Ce au invocat consilierii pentru a respinge proiectul

Principala obiecție, invocată de consilierul Marian Măroiu, făcea referire la lipsa ordinului Ministrului Sănătății cu privire la alimentele permise pentru a fi comercializate în școli, precum și lipsa listei cu produsele pe care societatea respectivă urmează să le vândă copiilor.

Reprezentanții primăriei au motivat că aspectele menționate mai sus vor fi reglementate după încheierea licitației, atunci când firma câștigătoare va trebui să dețină avizul de la DSP.

Explicațiile nu i-au convis pe consilieri, nu pe cei de la PSD și un consilier de la PRO România, care au ales să se abțină de la vot, cele 10 voturi pentru ale PNL, ALDE și PRO România (Marian Damian), nefiind suficiente pentru ca proiectul să treacă.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *