Protecția Consumatorilor cere interzicerea vânzării pâinii neambalate

Miercuri, 14 octombrie, a intrat în dezbatere publică o inițiativă a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, prin care se cere interzicerea comercializării pâinii și a produselor de panificație nepreambalate.

Motivul este acela că, toți cumpărătorii pot atinge pâinea, ceea ce ar reprezenta o sursă de trasnmitere a virusului COVID-19. Potrivit inițiativei ANPC, operatorul economic ce comercializează produsul ar urma să aibă obligația de a-l furniza prin intermediul „vânzării asistate”, „prin intermediul unei persoane dedicate, ce va furniza, la cerere, produsul către consumator”.

Ordinul stabilește și condiții ce trebuie respectate la comercializarea pâinii și a produselor de panificație care nu sunt ambalate, vândute vrac:

  • operatorul economic trebuie să desemneze o persoană care să furnizeze, la cerere, produsul către client
  • operatorii economici sunt obligaţi să afişeze în structurile de vânzare următoarele elemente: – denumirea sub care se vinde produsul; – denumirea furnizorului; – cantitatea netă/bucată; – preţul de vânzare cu amănuntul, exprimat în lei/bucată; – preţul pe unitatea de măsură, exprimat în lei/kg; – componentele cu efecte alergene.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *