,,PSD-istii” lui ……Johannis

Ieri, marti 23 iunie 2019, presedintele Romaniei Klaus Werner Johannis tocmai a castigat cel de-al doilea mandat .
Candidatura Vioricai Vasilica Dancila ii asigura presedintelui in exercitiu o campanie linistita si o victorie en-fanfare in alegerile prezidentiale din noiembrie.
Lipsa totala de seriozitate, de sens si de continut a candidaturii primului ministru al Romaniei va genera un exod fara precedent al electoratului PSD catre alte oferte electorale.
Primii care vor pleca vor fi primarii.
Nu, nu oficial.

Neoficial, cei 1500 de primari PSD din mediul rural ii vor asigura presedintelui Johannis o pondere foarte importanta din voturile pe care acesta le va numara in seara zilei de 10 noiembrie.
De ce ?
Pentru ca visteriile primariilor sunt goale , pentru ca ministrul Teodorovici le da primarilor PSD doar zambete si mai ales pentru ca aceasta candidatura caraghioasa a Vioricai Dancila anunta un apropiat si iminent sfarsit al guvernarii PSD.
Candidatura Vioricai Dancila reprezinta un act reparatoriu la odioasa Ordonanta de Urgenta 55/2014.
O pondere insemnata a primarilor trecuti cu arme si bagaje de la PNL la PSD in toamna lui 2014 se vor intoarce ,,acasa”, chiar daca pe alocuri usa va fi inchisa.
O vor deschide, sau vor incerca s-o deschida cu voturi oferite presedintelui Johannis.
De ce lui Johannis si nu lui Dan Barna ?
Pentru ca USR-ul, este intr-o campanie gratuita de demonizare a primarilor din toata tara, campanie generata de frustrarea de a nu fi castigat nici macar un mandat de primar dupa alegerile locale din iunie 2016, iar Dan Barna prin declaratiile sale publice a generat aceasta campanie.
Asadar PNL-ului, partidul din care provine si care si-a declarat permanent sustinerea pentru presedintele Johannis ii vine un ajutor neasteptat.

Ajutorul dat de catre primarii PSD, primii care vor constientiza ca Viorica Dancila candidat la presedintia Romaniei nu e decat o gluma nesarata pe care le-o face partidul, ultima probabil.
La masa bogatilor vor incerca sa se aseze si parlamentarii PSD ,cei o suta si ceva ,care in virtutea scaderii partidului de la 45 de procente  la mai putin de 20 isi vor cauta prin CV-uri reminiscente liberale necesare la ocuparea vreunui loc de frunte pe listele galbene de deputati, sau de senatori.
Ce vor incerca ei sa ofere presedintelui Johannis ?
Primari ,,PSD-isti”.
Toti parlamentarii social-democrati faliti vor incerca sa negocieze pentru si in numele primarilor din judetele din care provin.
Unora le va tine, altora nu.

Primarii au invatat ca voturile sunt la ei si le vor negocia singuri, fara ajutor de la parlamentari faliti si aflati la final de mandat.
Un lucru e sigur .
Propunerea doamnei Viorica Dancila pentru candidatura la presedintia Romaniei reprezinta nu doar o gluma proasta, ci si o dovada a lipsei de respect pe care Partidul Social Democrat o are fata de Romania si fata de poporul roman.

Constantin Dumitru
24.07.2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *