Racordarea la energia electrică devine gratuită

Racordarea la reţeaua de energie electrică este gratuită pentru toţi românii, iar costurile vor fi recuperate prin tarifele de distribuţie, prevede o lege intrată recent în vigoare.Operatorii de distribuţie vor fi obligaţi, în cazul clienţilor casnici, să îi racordeze în termen de maximum 90 de zile de la data obţinerii autorizaţiei de construire.

În octombrie, Autoritatea de Reglementare în Energie a decis că firmele din România se vor putea racorda gratuit la reţelele electrice, şi în acest caz, costurile urmând să fie suportate de firma de distribuţie, care le va introduce în facturi şi,  vor fi suportate de toţi consumatorii.

Tot în luna octombrie, dar, de această dată, la începutul lunii, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a adoptat un ordin care prevede că racordarea la reţeaua de gaze naturale va fi gratuită pentru toţi consumatorii casnici. Ordinul prevede că operatorul sistemului de distribuţie a gazelor naturale va suporta costurile necesare racordării la gaze pentru solicitanţii din categoria viitori clienţi casnici şi noncasnici, adică şi persoane fizice, dar şi firme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *