Râde ruptul de cârpit,Toma, un țantar…ciupit

Luptele  date de primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu cu țantarii, au fost cel mai adesea castigate de cei din urma (poate  si pentru ca ei erau mai multi), motiv pentru care, presedintele filialei ALDE Giurgiu, deputatul  Toma Petcu nu a ezitat sa isi “urecheze” colegul  de alianta pe aceasta tema,  dar si pe multe altele in conferințele sale de presa.

Drept e ca visteria primariei e cam goala, iar “cârpelile”” financiare pe care le face primarul, asteptand cu ochi-n soare un gand bun de la colegul sau de partid, ministrul economiei, Niculae Badalau,  ii irita pe cetățeni si  ii da apa la moara colegului de alianta, Toma Petcu, care a aruncat deja buzduganul in curtea primariei .

 Dupa scorul obtinut de ALDE la Giurgiu la ultimele alegeri (poate  si pentru ca ceilaltii erau mai multi), Toma Petcu ar putea sa se reorienteze mult mai bine, confirmand titlul de politician abil de care inca se bucura. Pentru ca nu e de ajuns sa vrei, asa, ca Pacala. Trebuie sa mai ai si cu cine, iar organizatiile ALDE din judet sunt nimicite, si bat in retragere, dupa ceToma Petcu,  “rupt” la europarlamentare ca Napoleon la Waterloo, nu poate da vina nici macar pe vremea nefavorabila.

Atacurile la baioneta impotriva liderului PNL pe municipiu, Marian Maroiu, par a fi “ciupituri de studiu” cu titlul imprumutat din mirarea primarului Barbu: Cum sa razi de consilierii liberali de la municipiu ca au blat cu PSD , tu, un  liberal plecat din PNL , aflat in alianta cu PSD? Asta da ciupitura!

Dar , “ciupitura de grație”, e alta. Pe campul de lupta de la Mihailesti, primarul Mihai Dobre, a fost inlaturat de catre Niculae Badalau de la sefia organizaţiei locale ,iar consilierii au fost inlocuiti cu oameni plecati de la ALDE. Dulce,dulce,pana la sange.Aici,nici Fenistil-gel nu mai face față.

Cum ramane totusi cu protocolul dintre ALDE si PSD prin care ambele partide se angajeaza sa nu isi ia oamenii?

Spuneam ca Toma Petcu  e un politician abil, insa inversunarea cu care se avanta in razboiul prezidentialelor, s-ar putea sa-l  lase fara acest titlu de glorie, EXILAT  intr-un ALDE care nu va mai insemna nimic, si cu buzduganul pierdut prin curtea primariei.

Dar repet ,Toma Petcu, este un  politicial abil, cu viziuni liberale, iar  cheia care ar deschide un nou drum cu sanse reale in viitor  s-ar putea  sa nu mai corespunda ideii de “centru-dreapta”.

Acesta esteun pamflet cu zumzait ,asa tratati-l, chiar si de-a ciupit

Camelia Sachetti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *