web analytics
Giurgiu-Tribune

Raed Arafat: Începând de luni, 30 de zile de restricții severe

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și Ionel Dancă, șeful cancelariei premierului, au prezentat, de la ora 11.00, detalii despre restricțiile care vor intra în vigoare în România începând de luni, 9 noiembrie, pe o perioadă 30 de zile.

  • masca de protecție devine obligatorie pentru toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, inclusiv, în toată țara, indiferent de rata de infectare, în toate spațiile publice, atât închise, cât și deschise.
  • toate instituțiile publice și toți operatoii economici publici sau privați vor fi nevoiţi să reorganizeze activitatea în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu. În cazul în care acest lucru nu se poate, angajatorii trebuie să împartă personalul în cel puțin două grupe și să decaleze programul astfel încât aceștia să-și înceapă și să termine activitatea la o diferență de cel puțin două ore.
  • circulaţia persoanelor în afara locuinţei, în intervalul orar 23.00 – 05.00, este interzisă în toate localităţile din România, începând de luni
  • se interzice funcționarea piețelor și a târgurilor, excepție fac piețele deschise, cu purtarea măștii. (…)  Creșele și after school-urile rămân deschise.

“Restricțiile vor intra în vigoare de luni și vor avea o perioadă de 30 de zile. La finalul acelor zile se va face o nouă evaluare. Măsurile propuse sunt menite să reducă impactul răspândirii virusului. Prima măsură e portul măștii generalizat în spații deschise.  Asta este măsura care va duce cel mai mult la limitarea răspândirii virusului dacă este respectată. (…) A doua măsură e închiderea magazinelor la 21 pentru limitarea contactului. Limitarea deplasării între 23 și 05. Ăsta e intervalul în care tinerii se deplasează să se viziteze mai mult. Aici mulți întreabă de ce, există studii și multe țări au luat aceste măsuri”, a declarat Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *