Raed Arafat trage un SEMNAL DE ALARMĂ: Stocurile pentru coronavirus sunt LIMITATE

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat afirmă că stocurile autorităţilor române în ceea ce priveşte echipamentele şi materialele sanitare necesare gestionării problemelor cauzate de COVID-19 sunt „limitate”, iar discuţiile cu specialişti din alte ţări arată că şi la nivel mondial este nevoie de astfel de echipamente potrivit news.ro.

„Chiar dacă acum bani avem, când încerci să rezolvi problema stocurilor în timp crizei, unu: că te costă mult, doi: aproape devine imposibil. (…) La acest moment avem stocuri limitate la nivel de IGSU şi spitale, dar ultimele informaţii care le-am primit astăzi am găsit, se pare furnizori cu care vom discuta mâine. Am găsit la ANSVSA (Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor – n.r.) stocuri de echipamente de protecţie care vor constitui un tampon până la livrarea stocurilor pe care le vom achiziţiona”, a declarat Raed Arafat joi seară, la TVR.

Acesta a arătat că specialişti din mai multe ţări au spus că stocurile pentru echipamente de protecţie sunt limitate peste tot.

„Din fericire, noi am început deja să semnăm contracte şi semnalele sunt pozitive că vom avea mai multe stocuri în următoarele trei-patru săptămâni maxim, două, trei săptămâni”, a mai spus şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

El a precizat că este de recomandat ca cei care prezintă simptome să discute cu medicul de familie, fie şi telefonic şi că este „de evitat” prezentarea la unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor.

„Să te duci într-o unitate de primiri urgenţe să te amesteci cu toată lumea şi acolo fie tu să contaminezi pe alţii, având gripă, fie alţii să te contamineze pe tine, asta trebuie evitat”, a amai spus Arafat.

https://www.stiripesurse.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *