Giurgiu-Tribune

Raluca Turcan: Alegerile anticipate sunt așteptate de români, de mediul de afaceri și de partenerii instituționali

 Economia Romaniei raspunde “pozitiv” la alegerile anticipate, iar  premisele economice ale Romaniei sunt foarte bune, fiind generate de masurile luate de Guvernul PNL, in putinele luni cat a stat la guvernare.

Sunt convingerile vicepremierul ui PNL, Raluca Turcan, care , într-o postare pe pagina sa de facebook  susţine că alegerile parlamentare anticipate sunt aşteptate atat de societatea civila, cat si de mediul de afaceri. Vicepremierul PNL le promite romanilor că, dacă se vor aplica în continuare măsurile adoptate de liberali, atunci deficitul bugetar se va diminua de la an la an.

Vicepremierul  Turcan mai vorbeşte şi despre   efectele măsurilor adoptate de liberali de pâna acum. Astfel, dobanzile la care statul este obligat să se împrumute, pentru a acoperi cheltuielile programate prin legi au scazut semnificativ, iar dobânzile la creditele pentru persoanele fizice care vor să-şi cumpere o casă sau o maşină încep sa scada, ca efect al eliminarii Ordonantei lacomiei. De asemenea, Turcan spune şi că preţurile facturilor pentru energia electrică şi pentru gazele naturale nu au mai crescut ca în ultimele 3 ierni, pentru că au fost  eliminate  taxele aberante introduse prin OUG 114.

 Iată mai jos întreg textul postării;

Alegerile anticipate sunt așteptate de români, de mediul de afaceri și de partenerii instituționali.

“Economia răspunde pozitiv și la declanșarea alegerilor anticipate, și la măsurile economice adoptate de Guvernul PNL. Primim confirmări zilnice că am luat cele mai bune măsuri pentru evitarea derapajelor și consolidarea creșterii economice:

• Inflația va coborî în primul trimestru până la 2,8% (prognoza BNR), comparativ cu explozia de prețuri din anul 2019;
• Carburanții s-au ieftinit cu peste 32 de bani pe litru, numai prin eliminare supra-accizei – un plin de carburant este mai ieftin cu cca. 20 de lei față de anul trecut;
• Prețurile facturilor pentru energia electrică și pentru gazele naturale nu au mai crescut ca în ultimele 3 ierni, pentru că am eliminat taxele aberante introduse prin OUG 114;
• Veniturile bugetare din TVA în luna ianuarie sunt cele mai bune din 2016 și până astăzi;
• Dobânzile la creditele pentru persoanelor fizice care vor să-și cumpere o casă sau o mașină încep să scadă, ca efect al eliminării Ordonanței lăcomiei;
• Dobânzile la care statul este obligat să se împrumute, pentru a acoperi cheltuielile programate prin legi, au scăzut semnificativ! De la 4,6% cu cât se împrumuta guvernul anterior în martie 2019, dobânzile au scăzut până la 3,3% în ianuarie și continuă să scadă.
• Deficitul bugetar scade de la 4,6% din PIB în anul 2019, la 3,58% în acest an și vom ajunge la 2,7% din PIB în anul 2022;
• Câştigul salarial mediu nominal net a fost în decembrie de 3.340 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 161 lei, adică cu 5,1% mai mare.

Dacă numai în trei luni de guvernare am reușit să stabilizăm economia și să generăm atâtea efecte benefice pentru mediul economic și pentru buzunarul cetățenilor români, imaginați-vă cât de mult s-ar schimba România în bine după o guvernare liberală de minimum patru ani, cu un Parlament scos din mâinile unui PSD toxic și ilegitim!”

https://www.facebook.com/RalucaTurcan/
Visits: 27

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *