Giurgiu-Tribune

Raluca Turcan : M-am întristat enorm când am văzut că rezultatele de la evaluările naționale sunt din ce în ce mai slabe!

Dacă ar susţine în acest moment examenul de Evaluare Naţională la clasa a 8-a, doar 46,97% dintre elevi l-ar promova.

“M-am întristat enorm când am văzut că rezultatele de la evaluările naționale sunt din ce în ce mai slabe” a declarat prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan in urma afisarii rezultatelor acestui examen , care demostreaza ca nici jumatate dintre elevii de clasa a 8-a nu sunt capabili in acest moment sa treaca cu bine de examen.

 

Raluca Turcan, atrage atentia asupra faptului ca elevii cu rezultate slabe la invatatura nu sunt indrumati catre scoli de meserii, iar abandonul scolar este in crestere.

“Doar unul din trei elevi a luat peste nota 5 la matematică și trei din cinci au luat notă de trecere la limba și literatura română! Aceștia sunt copiii de clasa a opta care trebuie să-și continue traseul educațional încă minim doi ani!
Cu note de 2 și de 4 e greu de crezut că vor putea face performanță la liceu și nici pentru o școală profesională nu sunt îndrumați să opteze pentru a deprinde o meserie. Numărul copiilor care abandonează școala la această vârstă se ridică, în ultimii ani, la aproximativ 20.000.

Aceasta critica dur lipsa unor masuri direct proportionale cu nevoile din sistemul educational si propune solutii concrete la problemele reale din invatamant;
“Acest dezastru chiar trebuie oprit. Soluțiile sunt simple, dar este nevoie și de voință politică:
1. Finanțarea corectă a școlii – minim 6% din PIB (nu 3% cât este acum);
2. Generalizarea programelor integratoare de tipul After-School și Masă la Școală (fiecare copil să beneficieze de un tichet educațional pentru plata programului Școală după Școală și să primească un pachet alimentar diversificat la școală);
3. Pregătirea temeinică a profesorilor și motivarea acestora în funcție de performanță;
4. Manuale de calitate și la timp pe băncile elevilor.”

Visits125 Visits 3 Visits 790072

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *