Recensământ de probă la Giurgiu

În anul 2022, în România, se va realiza Recensământul Populației și Locuințelor.Pentru că recensămăntul este o cercetare statistică de mare anvergură și pentru a asigura desfășurarea lui conform planificării, este necesar ca atât organizatorii, cât și participanții la acest proces să cunoască etapele, modalitatea de desfășurare și importanța participării la recensământ.

În acest scop,  în perioada 10-31 martie 2021, Institutul Național de Statistică, prin direcțiile sale teritoriale de statistică, va efectua un recensământ de probă, la care vor participa aproximativ 50.000 de gospodării alese aleator, de pe întreg teritoriul țării. Acesta este un exercițiu ale cărui rezultate nu vor fi diseminate publicului, fiind realizat cu scopul de a ne asigura că totul va funcționa ireproșabil anul următor la recensământul propriu-zis.

În județul Giurgiu, recensământul de probă se va desfășura într-un sector din municipiul Giurgiu și în 11 sectoare din comuna Frătești.

Informațiile privind eșantionul selectat, respectiv localitate, stradă și număr sunt disponibile pe site-ul D.J.S. Giurgiu https://giurgiu.insse.ro/ al    Primăriei  Municipiului  Giurgiu www.primariagiurgiu.ro și al Primăriei Frătești www.primariacomuneifratesti.ro.Este important ca cetățenii să știe că au posibilitatea de a se autorecenza, completând un formular de preînregistrare disponibil la adresa: http://rol.insse.ro/.

Ulterior, persoanele care se vor autorecenza la recensământul de probă vor primi, la adresele de e-mail indicate (în formularul de preînregistrare) un link care îi va dirija spre chestionarul individual. Această etapă de autorecenzare se va desfășura timp de șapte zile, între 10 și 16 martie.

Cetățenii care, din motive obiective, nu se pot autorecenza, vor fi vizitați de către un recenzor în perioada 22-31 martie 2021, pentru realizarea interviului față în față, pe suport electronic, cu ajutorul unei tablete.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *