web analytics
Giurgiu-Tribune

Recomandari ale politistilor rutieri pe timp de vreme rea


In perioada 21-22 martie 2018, în întreaga țară vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. Cu atât mai mult, pe fondul intensificărilor de vânt, va apărea viscolul, care va spulbera zăpada depusă.

Pentru o circulație în condiții de siguranță politistii rutieri recomandă cat mai multa preventive la volan.

Ploaia, lapovița, ninsoarea și vântul îngreunează circulația rutieră.
De aceea, trebuie să reduceți viteza, astfel încât aceasta să permită oprirea fără probleme, având în vedere că distanța de frânare, în asemenea condiții, este mult mai mare.
Rafalele de vânt laterale modifică ținuta de drum a mașinilor, astfel încât, cu cât viteza de rulare a autovehiculului este mai mare, cu atât mai mare poate fi și abaterea de la manevra dorită.
Fiți atenți în special la ieșirile din tronsoanele împădurite și sate, la intrările și ieșirile de pe poduri sau la încrucișările cu autovehiculele cu gabarit mare.

Nu opriți și nu staționați în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic i-ar putea rupe.

Dacă traficul este aglomerat, precipitațiile sub formă de lapoviță sau ninsoare, precum și vântul puternic pot determina apariția unor blocaje rutiere temporare. Păstrați-vă calmul, fiți politicoși cu ceilalți participanți la trafic, nu blocați intersecțiile și nu depășiți coloanele de autovehicule.

Dacă vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii, a lapoviței sau a ninsorii, folosirea luminilor de către toți șoferii reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers.

În aceste condiții, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite și pe timpul zilei, permanent, mai ales în condiții de vreme nefavorabilă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *