Recomandări ISU pentru sacrificarea porcului

 

Sărbătorile de iarnă se apropie, iar cetăţenii desfăşoară o serie de activităţi în gospodării pentru pregătirea preparatelor din carne (sacrificarea animalelor, afumarea produselor specifice Crăciunului, etc.). Pentru a se bucura de toate tradiţiile, aceştia trebuie să adopte o serie de măsuri de prevenire a incendiilor sau a accidentelor casnice.
În această perioadă, ISU Giurgiu recomandă cetăţenilor să aibă în vedere respectarea următoarelor reguli:
– la sacrificarea porcului, locul ales pentru pârlirea acestuia trebuie să fie la o distanţă de siguranţă faţă de construcţii sau depozite de furaje;
– buteliile de gaz utilizate trebuie să fie menţinute la distanţă faţă de arzător, iar furtunurile de alimentare să aibă la capete coliere de fixare şi să nu prezinte fisuri;
– nu trebuie folosită flacăra pentru verificarea etanşeităţii buteliei, a garniturilor sau a furtunului/conductei de gaz. Verificarea buteliei trebuie făcută doar cu emulsie de apă cu săpun;
– buteliile nu trebuie încălzite cu flacără şi nici folosite în poziţie culcată, răsturnată sau înclinată;
– în apropierea locului în care se desfăşoară activităţile, trebuie asigurate mijloacele de primă intervenţie (recipiente cu apă, stingătoare etc.);
– în cazul afumătorilor, acestea trebuie construite din zidării de cărămidă şi materiale incombustibile, trebuie amplasate la distanţe de siguranţă faţă de restul construcţiilor şi trebuie supravegheate pe toată perioada funcţionării;
– pentru a se evita accidentările (plăgi tăiate, arsuri) se recomandă ca aceste activităţi să nu fie desfăşurate de către persoane aflate în stare de ebrietate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *