web analytics
Giurgiu-Tribune

Rectificarea bugetară, soluția care poate scoate primăria Giurgiu din colaps

La zece zile de la preluarea mandatului, primarul Adrian Anghelescu s-a adresat giurgiuvenilor printr-o postare video, în care prezintă, pe scurt, situația financiară a primăriei Giurgiu, mai exact lipsa banilor care face imposibilă continuarea lucărilor în oraș, acordarea subvențiilor la căldură, plata salariilor și indemnizațiilor persoanelor cu handicap.

Singura soluție care poate scoate primăria din colaps pare a fi rectificarea bugetară către care se îndreaptă toate speranțele noului primar.

Potrivit declarației sale, s-a solicitat la guvern suma de 35 de milioane de lei, din care 24 de milioane reprezintă cheltuieli neachitate. De xemplu, 5 milioane arierate, 5 milioane pentru subvenția la căldură, 1,3 mulioane pentru unitățile de învățământ, 4,5 milioane situații proceasuale pe popriri.

” Trebuie să am încredere în promisiunea guvernului României, prin această modalitate de întrajutorare a primăriei Giurgiu, deoarece în fondul României, astăzi, nu se mai regăsesc decât aproximativ 17 milioane. Totuși, eu nu-mi pierd încrederea și de aceea sunt aici, să fac toate demersurile necesare, să deblochez aceste situații. Cum este posibil ca în patru direcții subordonate primăriei, cu diferite activități, să nu existe un utilaj propriu, astfel că, primăria Giurgiu a tot închiriat, de la anumite firme, aceste utilaje pentru executarea propriilor lucrări?”

Primarul Adrian Anghlescu s-a declarat nedumerit și în privința unor sume mari de bani declarate pentru anumite cheltuieli, de exemplu, pe un an, pentru ca la finalul termenului sumele respective să fie dublate.

Suntem în situația, astăzi, când încasăm un leu și cheltuim 3 lei, din cauza unui credit pentru care, până acum, s-a plătit numai dobânda, timp de trei ani,  de 500 mii lei pe lună, iar prima rată începe în decembrie, în valoare de 1,85 milioane lei pe lună.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *