Regulile Covid 19 nu se respectă!

Măsurile ce se impun în starea de alertă în contextul pandemiei cu Coronavirus, nu se respectă. Asta reiese din munărul sancțiunilor aplicate în fiecare zi de organele de control. Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu împreună cu reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, dar și alături de reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniu, sub autoritatea Instituției Prefectului, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă măsurile impuse în perioada stării de alertă.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, dar și în mijloacele de transport în comun, acestea având atât caracter preventiv prin informarea cetățenilor cu privire la riscurile la care se supun prin nerespectarea distanței fizice sau purtarea necorespunzătoare a măștii de protecție, dar și de combatere prin sancționarea abaterilor la normele legale în vigoare.La activitățile de verificare au participat 150 de forțe de ordine, fiind verificate peste 120 de societăți comerciale, precum şi peste 250 de mijloace de transport persoane. Pentru nerespectarea măsurilor de protecție dispuse în această perioadă au fost aplicate 104 sancțiuni contravenționale în valoare de 29.000 de lei.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritatea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că acestea vor continua și în perioada următoare activitățile de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

 

Alexandra Buzică

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *