Relaxare și tratament

Peste 500 de pensionari se pregătesc să plece în vacanță la jumătatea lunii septembrie. Este vorba despre pensionarii care au accesat un sejur în stațiunile balneare prin Casa Județeană de Pensii Giurgiu. Chiar dacă anul acesta mersul în vacanță pentru unii a fost o adevărată provocare, nu același lucru gândesc și cei care își pregătesc bagajele pentru data de 13 septembrie. Atunci Casa de Pensii dă startul celei de-a 14 serie de tratament balnear.

Potrivit Directorului Casei de Pensii Giurgiu, Marian Dumitru, până la sfârșitul lunii august au fost depuse 1805 cereri în vederea obținerii unui bilet de tratament, repartizate un număr de 772 bilete și valorificate doar 557 de tichete.

În topul preferințelor lor s-au aflat atât stațiunile de pe litoral cât și cele de la munte.Durata sejurului este de 16 zile, iar a tratamentului balnear, de 12 zile.

Numărul biletelor de tratament balnear ce se acordă gratuit categoriilor de persoane beneficiare de prevederile unor legi speciale şi legi cu caracter reparatoriu, precum şi categoriilor de persoane beneficiare ale sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, se stabileşte prin aplicarea unui procent de maxim 15% la numărul total de bilete de tratament.

Alexandra Buzică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *