Reprezentanții A.S.F. au fost la Giurgiu pentru a-i convinge pe giurgiuveni să încheie Polița de Asigurare Împotriva Dezastrelor

Din 2008 asigurarea împotriva dezastrelor a devenit obligatorie și totuși, românii nu se asigură nici măcar obligați.

Este și cazul județului Giurgiu, care, potrivit statisticilor A.S.F. ( Autoritatea de Supraveghere Financiară) doar 11,3% dintre giurgiuveni au încheiat polița obligatorie de asigurare împotriva dezastrelor, adică inundații, ca fenomen natural, cutremur și alunecări de teren.

Cifre la fel de slabe se înregistrează mai peste tot în țară, motiv pentru care reprezentanții A.S.F. și cei ai PAID (entitatea care reunește toți asiguratorii din România) au demarat o campanie națională de educație financiară ” Caravana PAD”.

La Giurgiu evenimentul a avut loc în sala de ședințe a Consiliului Județean Giurgiu, o întrunire cu reprezentanții autotităților publice locale, cu scopul de a-i convinge pe giurgiuveni să încheie polița obligatorie.

Asigurarea nu este scumbă și vine cu multiple beneficii

Pentru asigurarea împotriva dezastrelor, locuințele sunt împărțite în două categorii:

  • Locuințe tip A – cele din beton, cărămidă, piatră, etc pentru care se acoperă o despăgubire de 20.000 Euro, pentru 20 Euro/an;
  • Locuințe tip B – cele din paiantă și chirpici, pentru care se acordă o despăgubire de 10.000 Euro, pentru 10 Euro/an.

Practic, cei care vor să încheie polița obligatorie împotriva dezastrelor se pot adresa oricărui broker sau oricărei societăți de asigurări, dar pot pot face acest lucru și online accesând Paid Romania.

Pentru ca informațiile să ajungă rapid la cetățeni, autortitățile publice locale au un rol foarte important, motiv pentru care primăriile și instituțiile au fost îndrumate ca la fiecare sediu sau punct de lucru cu publicul să fie afișate, la loc vizibil toate datele și documentele de care au nevoie giurgiuvenii pentru încheierea poliței obligatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *