Restaurare, consolidare și dotare „Muzeul Județean Teohari Antonescu”

Proiectul Restaurare, consolidare și dotare „Muzeul Județean Teohari Antonescu”, care are ca obiectiv dezvoltarea economică și socială a județului Giurgiu prin cooperare culturală în Spațiul European și îmbunătățirea managementului patrimoniului cultural deținut de Muzeul Județean „Teohari Antonescu”, a fost lansat ieri la Giurgiu.

La eveniment au participat preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, o delegaţie bulgară conduse de către domnul director general al Muzeului Regional de Istorie din Ruse, directoarea Euroregiunii Danubius, Lili Ganceva,precum și numerosi directori de scoli şi instituţii de cultură din Giurgiu.

Prin activitățile propuse, proiectul vizează valorificarea culturală și economică, revitalizarea patrimoniului cultural local, dar și dezvoltarea cooperării culturale și a relațiilor bilaterale. Proiectul va conduce la o creștere cu 35% a numărului de vizitatori ai muzeului, crearea a 10 locuri de muncă, dezvoltarea de competențe pentru 16 profesioniști, respectiv dezvoltarea unui parteneriat cu o entitate culturală din Norvegia.

Muzeul Județean „Teohari Antonescu” este singurul muzeu istoric din județul Giurgiu, fiind construit în 1870.
Obiectivul general al proiectului vizează dezvoltarea economică și socială a județului Giurgiu prin cooperare culturală în Spațiul European și îmbunătățirea managementului patrimoniului cultural deținut de Muzeul Județean „Teohari Antonescu”.Printre obiectivele specifice se numără:
– Valorificarea culturală și economică a patrimoniului cultural local prin restaurarea, consolidarea, dotarea și promovarea Muzeului Județean „Teohari Antonescu”, care să conducă la creșterea numărului de vizitatori cu 35%.
– Revitalizarea patrimoniului cultural local prin implementarea unui plan de valorificare și programe de mentorat, care să ducă la crearea a 10 locuri de muncă și 16 profesioniști cu competente dezvoltate la locul de muncă.
– Dezvoltarea cooperării culturale și a relațiilor bilaterale între județul Giurgiu și Spațiul European prin crearea unui parteneriat în domeniul cultural cu țări din statele donatoare (Norvegia).

Beneficiarii finali: Copii/ școlari (8.441 de copii 1-14 ani) și tineri/elevi de liceu din Giurgiu (3,580), turiști romani și străini care tranzitează Dunărea (1 milion persoane), entități ce oferă servicii conexe turismului (hoteluri, restaurante etc), comunitatea locală (280.000 locuitori)

Alexandra Buzică

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *