Giurgiu-Tribune

Revolta în Bolintin Vale continuă. Dezvăluri despre clanul care terorizează localnicii

Pentru a doua seară la rând, locuitorii orașului Bolintin Vale protestează pentru înlăturarea din localitatea lor a clanului de rromi care îi terorizează de ani întregi.

Azi, s-a încercat găsirea unor soluții pentru a nu-i mai determina pe oameni să iasă în stradă, iar la discuții au luat parte prefectul județului Aneta Matei, primarul Daniel Trăistaru, reprezentantul rromilor din Bolintin, un reprezentant al localnicilor și unul al forțelor de ordine.

Nu s-au găsit foarte multe soluții, în schimb s-a propus alocarea mai multor forțe de ordine în zonă pentru a le oferi locuitorilor un climat de siguranță.

Oamenii nu cer însă mai multă poliție sau jandarmerie, ci tăiarea răului de la rădăcină, cum s-ar spune, adică îndepărtarea din localitate a familiilor care locuiesc pe raza orașului fără forme legale și care nu au ocupație, se ocupă cu infracțiuni și care îi fac pe oameni să se simtă în permanență în pericol.

De fapt, ar exista o soluție, pentru că există două hotărâri judecătorești, definitive și irevocabile, care îi permit primăriei Bolintin Vale să îi înlăture din localitate pe cei care s-au aciuat ilegal, care au ridicat construcții neautorizate și care, pentru a supraviețui, fură, violează, terorizează și ucid, așa cum s-a întâmplat și cu tânărul ucis pe 9 ianuarie la Bolintin Vale.

Primarul Trăistaru nu a pus în aplicare cele două hotărâri judecătorești din cauză de pandemie, spune el, negăsind un executor judecătoresc disponibil să facă ceea ce a decis justiția.

Teroarea în Bolintin Vale s-a instalat acum câțiva ani, când pe raza localității au apărut câteva familii de rromi din Dâmbovița, care, cu ajutorul unor vize de flotant au rămas aici și lor li s-au mai alăturat altele, din aceeași zonă, care în timp au devenit spaima locuitorilor.

Fostul consilier județean, Mihnea Boerescu, de loc din Bolintin Vale, a declarat pentru giurgiu-tribune.ro:

S-a permis, de către primărie, ca aceste familii de rromi din Dâmbovița să se mute din alte comune la Bolintin, li s-au făcut buletine provizorii pentru a fi bazin electoral. Evenimentele infracționale au dospit și s-au suprapus, de 10 ani încontinuu. Prima familie căreia i s-a pemis să se instaleze aici a fost pe vremea primarului Sugurel , iar în  timp s-au tot adăugat și alte familii, iar acum, deși nu sunt mai mult de 10 familii ( 40-50 de persoane), niciunul nu lucrează nici măcar la negru, ci se hrănesc cu infracțiuni: furturi, tâlhării, distrugeri, taxe de protecție, violențe.”

Din păcate, în ciuda multor sesizări și reclamații la Poliția Giurgiu, soluțiile au întârziat să apară sau au fost ascunse la sertar, motiv pentru care, mai mulți polițiști care activează pe raza localității Bolintin Vale sunt cercetați disciplinar pentru neglijență în serviciu.

De altfel, azi, șeful Inspectoratului de Poliție Giurgiu, Cătălin Georgescu a fost înlocuit din funcție de ministrul Lucian Bode, în urma revoltelor de la Bolintin Vale.

Chiar și cu șeful Poliției înlăturat din funcție, la Bolintin Vale, oamenii sunt din nou în stradă. Vor liniște, siguranță, vor să nu li mai fure din gospodării, să nu le mai fie sparte magazinele, să nu le mai fie amenințați copii, să nu mai fie crime și alte violențe.

Se pare că incidentul sodat cu o crimă, în data de 9 ianuarie, a umplut paharul nemulțumirilor, spun oamenii, penyru că nu s-a făcut dreptate nici în acest caz. Doar un agresor a fost arestat din totalul de patru complici la crimă.

Partea bună din toată această ”poveste” este că oamenii din Bolintin Vale protestează pașnic, în momentul de față neexistând niciun pericol.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *