România este pe ultimul loc la competențele digitale

Digitalizarea este esențiață în mediul e afaceri, piața lumilor virtuale crește într-un ritm foatre alert , iar registrele de bază din administrațiile publice trebuie să comunice între ele digitalizat . România este pe ultimul loc în ceea ce înseamnă competențele digitale. În Giurgiu, sesiunile de discuții  interactive pe această temă, atrag tot mai multi tineri .

În cadrul workshopului ”Înţelegerea impactului social al tehnologiei în derularea activităţilor economice, digitalizarea în contextul pandemic si postpandemic” de desfășurat la sfârșitul lunii trecute, la Giurgiu , s-a discutat cu îngrijorare, printre alte teme similare și  despre faptul că România ocupă ultimul loc la competențe digitale .

Andreea Necula și invitata sa,  Cristina Chiriac – Presedinte CONAF, Fondator ”Flori de Ie” au tinut să argumenteze în cadrul workshopului menționat, importanța implementării digitalizării în antreprenoriat și au atras atenția asupra faptului că, deși se fac eforturi consistente, atât în administrația publică, cât și în mediul privat, celelalte țări nu au stat nici ele pe loc .

Comisia Europeană monitorizează progresul digital  al statelor membre printr-un acest mecanism de indexare din 2014.Din  2023,  mai adecvat Decadei Programului Politicii  Digitale  Decade Policy Programme 2030, DESI is now integrated into the State of the Digital Decade report folosit in monitorizarea progresului  digitalizării.

DESI se ocupă nu doar cu  măsurarea intensității digitalizarii din fiecare, țară , ci si pe fiecare sector economic , inclusiv in administrația publică.

Potențialul impact al metaversului asupra economiei și societății românești este subiectul care a prilejuit o alta dezbatere foarte interesantă, organizată de Institutul Aspen România, cu sprijinul Meta, găzduită la sediul Universității Politehnice București, Facultatea de Automatică și Calculatoare.
 În condițiile în care, cele mai recente studii arată că piața lumilor virtuale va crește, la nivel global, de la 27 miliarde de euro în 2022 la peste 800 de miliarde până în 2030, sunt de urmărit  beneficiile și măsurile optime la nivel național pentru implementarea  în vederea susținerii adopției acestor tehnologii în sectoare cheie: educație și formare, cultură, sănătate și administrație publică.
Autoritatea pentru Digitalizarea României,  caută soluții de interoperabilitate cu scopul de a  nu mai plimba cetățenii de la un ghișeu la altul, iar registrele de bază să comunice între ele.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *