ROSAL nu mai ridică gunoiul din Giurgiu. Containerele dau pe afară

În această dimineață, în Giurgiu, mașinile de gunoi nu au mai venit să golească tomberoanele, toate fiind pline până la refuz.

Firma ROSAL, cea responsabilă cu salubrizarea, a acumulat datorii mari către Centrul de Management Integrat al Deșeurilor, respectiv Eco Sud și nu mai poate descărca gunoiul pe platforma de la Frătești.

Pentru soluționarea acestei situații delicate, primarul Adrian Anghelescu i-a invita la dialog pe reprezentanții ROSAL și Eco Sud, iar ca soluție propusă este modificarea contractului și/sau a actelor adiționale anterioare cu privire la defalcarea plăților pentru colectare, depozitare, transport și încheierea unor convenții de plată sau a formelor juridice agreate între părțile implicate.

De precizat este și faptul că actuala conducere, de la preluarea mandatului, a achitat în integralitate executări silite, inclusiv de la Financiar Urban si Girexim, operatori anteriori Rosal, împreună cu 2/3 din datoria către Rosal.

Comunicat primăria Giurgiu – 21 aprilie 2023

”Având în vedere situația delicată în care se află municipiul, cauzată de neridicarea gunoiului direct de la populație, conform graficului aferent, dar și din platformele din jurul blocurilor, conducerea Primăriei roagă giurgiuvenii să înțeleagă faptul că se depun eforturi de soluționare, deși este vorba despre refuzul SC Eco Sud SA de a mai primi la CMID Frătești, mașinile cu gunoi ale operatorului de salubritate din municipiu, Rosal.
Municipalitatea înțelege că efectele acestei situații dintre cele două societăți se răsfrâng direct asupra populației și face și eforturi financiare și de reglementare pentru deblocarea acesteia, atât cât este în competența Primăriei.
Între timp, adresăm rugămintea populației de a nu mai scoate tomberoanele pe stradă, până la deblocarea situației. De asemenea, recomandăm moderație în producerea gunoiului și ambalare corespunzătoare pentru evitarea unor probleme suplimentare.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *