S-a lansat ”Istoria jurnalismului în date” – autor Emil Talianu

Azi, 16 decembrie, în cea de-a doua zi de evenimente găzduite de Biblioteca Județeană Giurgiu, profesorul și jurnalistul Emil Talianu a fost în centrul atenției.

În prezența unui public numeros și de calitate, Emil Talianu a lansat volumul ” „Istoria jurnalismului giurgiuvean în date”, o carte document ce prezintă în paginile sale, pe scurt, informații despre publicațiile giurgiuvene, presa scrisă, de la 1800 încoace, eveniment însoțit și de o expoziție cu ziarele și revistele giurgiuvene care au văzut lumina tiparului de-a lungul anilor.

Volumul ” „Istoria jurnalismului giurgiuvean în date” a fost tipărit în Colecția „Biblioteca Giurgiuveană”, editată de Biblioteca Județeană „I. A. Bassarabescu” Giurgiu, colecție care a împlinit anul acesta nouă ani de apariție neîntreruptă. Au vorbit despre volumul lansat foști și actuali jurnaliști: Gabriel Dumitru – manager Muzeul Județean „Teohari Antonescu” Giurgiu, Vladimir Mitev – ziarist bulgar, Mircea Alexa – muzeograf, prof. Adrian Popa, Damian Ancu – istoric, Gigica Yvonette Peptănaru – redactor șef revista „Clubul Artelor”, Vasile Grigore – redactor șef revista „Sud”, prof. univ. dr. Ștefan Păun.

Evenimentul a fost moderat de Daniela Bardan, managerul Bibliotecii Județene „I.A. Bassarabescu” Giurgiu. Volumul lansat a fost oferit gratuit participanţilor, cu autograf din partea autorului. Ne-au fost alături elevii clasei a V-a B de la Colegiul Național „Ion Maiorescu” Giurgiu, coordonați de prof. Anca Chițu, scriitori, oameni de cultură, colaboratori.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *