Giurgiu-Tribune

S-a-ntalnit Nina cu Jean si au ticluit un plan/ Fiindc-a fost incoruptibil/Sa-l faca incompatibil

 

Cotetz = Adapost mic din nuiele sau scanduri pentru pasari de curte , porci , caini ( conform DEX )
Cotetzar = adjectiv derivat din substantivul cotetz.
Dictionarul Explicativ al Limbii Romane propune termenul de cotetzar ca si sinonim pentru columbofil , iar ca termen argotic ,,COTETZARUL” reprezinta cea mai proasta specie de hotz , hotzul de pasari.
Din aceasta perspectiva Cotetzarul este in sinonimie perfecta cu Gainarul si se traduce in argou ca hotz marunt de lucruri ieftine .
Jean Kotetz si Nina Gainareasa , pelerina de la Ierusalim s-au gandit sa-i rupa gatu’ lu’ Nicusor ca prea se da cocosh .
Cocoshul de Nicusor a fost pe rand si prin ograda lui Kotetz si prin a Gainaresei si li se pare lor ca dupa cum isi plimba creasta si pintenii galbeni stie cam prea multe , asa ca …..
,,…..S-a-ntalnit Nina cu Jean si au ticluit un plan
Sa-l faca pe Nicusor , numai bun de ….rotisor
-Fiindc-a fost incoruptibil
-Il facem incompatibil ”
Prefecta vanzatoare de butic , Nina Gainareasa a gasit de cuviinta sa declare nelegala o hotarare a Consiliului Local Ogrezeni , hotarare in care se lua act de demisia consilierului local Nicusor Iacob , devenit intre timp consilier judetean .
De ce ?
Fiindca poate.
Kotetz ca si Gainareasa nu pierde nici o ocazie sa se pretinda jurist , da’ nu i-a spus si lui nimeni ca demisia este un act unilateral si intra in vigoare imediat ce a fost depusa de catre demisionar si inregistrata de catre entitatea din care demisionarul s-a autoexclus .
Al naibii cocosu’ de Nicushor e mai abil si mai iute decat ,,puiu cu trei picioare” de la Crevedia (de Buftea), plin de carne si gustos , da’ cine sa-l prinda Kotetz si Gainareasa ?
COTETZARI marunti .

Visits: 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *