Sa nu-ti faci pravalie cu scara !…..

 

                      

 

…este numele unei piese de teatru scrise de Eugen Barbu , care s-a jucat cu oarecare succes la finele anilor ’80 la Teatrul Giulesti devenit ulterior Teatrul Odeon .
Mi-am adus aminte de piesa lui Eugen Barbu si de titlul sau negativ imperativ in timp ce treceam ieri prin Bolintin-Vale .
Daca s-ar organiza un concurs sub egida ,,Cel mai urat oras din Romania ” , numai simpla participare a orasului Bolintin -Vale i-ar da foarte multe sanse la castigarea concursului , sau macar la o clasare pe podium .
Contactul cu pseudo-oraselul de pe Arges este terifiant .
Mizerie , dezordine , praf , gropi in asfalt , senzatie de santier perpetuu care nu produce nimic .
Si totusi sesizam ca la intersectia dintre DJ 601 cu strada Agricultori in vechiul centru al Bolintinului ,  loc in care de peste 25 de ani s-a dezvoltat o zona comerciala de oarecare amploare , dat fiind faptul ca locul respectiv face legatura cu toate localitatile din nord-vestul judetului Giurgiu , de cateva saptamani bune se monteaza trotuar din pavele .
Ce sa mai , e un bazar in toate legea !
Locul tarabelor de acum douazeci de ani a fost luat de constructii serioase din beton , sticla , metal sau caramida eficienta si zona a si capatat un supranume de ,,Lipscani” a Bolintinului .
E o aglomeratie permanenta si-o lipsa de locuri de parcare a autovehiculelor cum gasesti numai in centrul Bucurestilor .
Pentru amplificarea acestei stari de fapt a gasit domnul senator Niculae Badalau o rezolvare .
A adus o firma ,,de casa” care a inaltat trotuarul cu douazeci de centimetri , iar la extremitatea dinspre carosabil a trotuarului a montat si niste stalpi de beton care sa nu mai permita parcarea vreunui vehicul (Vezi imaginea 1).
Senatorul Badalau nu si-a ascuns niciodata ura profunda pentru bazarul de la intersectia DJ 601 cu strada Agricultori pentru ca se afla in imediata apropiere a casei dumnealui , iar vacarmul permanent al acestei zone il deranjeaza cumplit .
Numai ca , vedeti , prin blocarea accesului la parcare , domnul Badalau da o palma tuturor comerciantilor din zona , in timp ce dumnealui a iesit cu terasa restaurantului pe care il detine pana in mijlocul trotuarului , nelasand in acea zona decat putin peste un metru circulatiei pietonale .(imaginea 2)
D-aia ziceam , daca esti din Bolintin si vrei sa-ti faci pravalie , n-o face cu scara ca- i deranjezi pe baietii lu’ Badalau , aia cu trotuaru’ !
Vrei sa iei trotuaru tot sa fie-al tau ?
Ia-l , da’ numai daca te cheama Badalau !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *