-Sa va luati trei pumni in gura …ca la casa de cultura !

      

 

,,-Ador Ruinele ! Ruinele au in ele o candida si trista noblete , pe cand darapanaturile nu reprezinta decat o mizerabila si urata degradare”

(Andre’ Gide)

-Care-ati mai trecut prin Bolintin-Vale ?
Pseudo-oraselul asezat pe Arges la 20 de kilometri vest de Bucuresti , este cea mai urata darapanatura rurala , cu pretentii de urbanism hilar-grotesc si nemeritat .
Prima senzatie care te-ncearca este aceea de frustrare , frustrare pe care bolintinenii neaosi , sigur o experimenteaza de fiecare data cand loviti de sinceritate colectiva , constata ca locuiesc intr-un conglomerat , mutilat de dezinteres , nesimtire si patriotism local ieftin.
Am stationat astazi cateva minute in fata ,,Caminului Cutural ” din
centrul ,,orasului”Bolintin-Vale , sau din ceea ce ar trebui sa fie caminul cultural restaurat , si nu mi-am putut reprima un sentiment de maxima revolta in prima faza , revolta care s-a transformat in ras nervos , la vederea uneia dintre celei mai urate restaurari de constructie pe care mi-a fost dat s-o vad .
Nu trebuie sa fii meserias , nici macar cunoscator intr-ale constructiilor ca sa-ti dai seama ca oamenii care au lucrat la tencuirea caminului cultural din Bolintin-Vale n-au nici o legatura cu meseria de zidar-tencuitor .
-Unde-ati gasit fratilor glumele-astea de zidari ?
-Dom’ primar , ati si platit domnule tencuirea monstruozitatii din centrul ,,orasului” ?
Bolintinul este renumit pentru mesterii zidari in toata tara , insa astia care-au lucrat la casa de cultura as vrea sincer sa cred ca nu sunt din Bolintin-Vale.
In coltul din dreapta sus al cosmeliei , anina o tabla pe care scrie ca finantatorul este Compania Nationala de Investitii , deci guvernul Romaniei , antreprenor general Frisarom Engineering S.R.L si constructor S.C.Icarus Trading S.R.L.
Beneficiar , ne-anunta taraba de pe fatada , ca e ,, PRIMARIA ORASULUI BOLENTIN-VALE”.
Am terminat de citit si m-am gandit ca daca cineva a platit vreun sfantz pentru ororarea din fata mea trebuie sa fi fost orb ,prost , sau hotz .
Si-am ramas si c-o dilema .
-Pe Bolintineanu l-o fi chemat cumva Bolentineanu ?
M-am urcat repede-n masina si-am plecat din fata monstruozitatii , dar n-am putut sa-mi reprim o ,,vorba de duh” maraita printre dinti :
,,’-………………………….., de talhari !”

Costel Dumitru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *