Salata de covizi: De ce nu își gonesc nemții găinile?

În lipsa argumentelor, pentru cei mai mulţi, cel mai mult contează vehemenţa. Majoritatea muritorilor de rând nu au argumente, au ţipete, vorbăraie, gestică, scuze, poveşti, acuzaţii.
Doi vechi prieteni, unul român şi altul tot român, dar devenit neamţ, încercau să se laude. Neamţul, evident că avea argumente mai multe, dar românul… nu se putea lăsa mai prejos. Românul o dă pe limba română şi zice ceva gen: “Bă, noi avem lexic mai bogat, mai colorat. Ia zi cum se zice la voi….coclender?” Neamţul găseşte un corespondent iar românul nu se lasă: “Bă, da’ la voi cum cântă cucu?” Neamţul găseşte un corespondent iar românul punctează de-a binelea: “Bă, da’ voi cum ziceţi când goniţi găinile!?”… Neamţul rămâne cam încurcat dar găseşte totuşi o soluţie: “Prietene, dar noi nu acceptăm să gonim niciodată găinile! Totuşi, dacă vrem să obţinem un asemenea efect, ne ducem în partea aialaltă şi le chemăm!”
Iată un argument în favoarea celor care nu au argumente, dar le pot găsi fără a fi vehemenţi, ci doar înţelepţi …Și fără a fi neapărat nemţi!

Gelu BREBENEL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *