Salvați de polițiștii de frontieră, dintr-un camion frigorific

Un control al polițiștilor de frontieră giurgiuveni a salvat viețile a opt persoane provenite din țări afro-asiatice, ascunse într-un autocamion frigorific. Pentru că pasagerii clandestini se aflau în hipotermie, polițiștii de frontieră le-au acordat  primul ajutor și au solicitat sprijin medical de specialitate prin 112 .

Astăzi, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse s-a prezentat pentru a intra în țară, un autocamion tip frigorific, condus de un cetățean turc, în vârstă de 26 ani, care transporta condimente, din Turcia pentru Germania.

La controlul de frontieră, polițiștii au depistat în semiremorca autocamionului, echipată cu instalație frigorifică, printre cutiile pline de condimente, opt persoane, șapte bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani.

Când au coborât din mijlocul de transport, persoanele au acuzat o stare de rău și hipotermie. Polițiștii de frontieră le-au acordat de îndată primul ajutor și au solicitat sprijin medical de urgență.

La fața locului au sosit echipaje de Ambulanță ,  au transportat persoanele la  Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, pentru acordarea de ajutor de specialitate.

După stabilizarea stării de sănătate și externare, cetățenii străini, vor fi preluați, împreună cu șoferul turc, de către Poliția de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *