Sâmbătă neagră în județ

Sâmbâtă seara în jurul orei 20.00 pompierii giurgiuveni au intervenit la un incendiu violent în localitatea Ghizdaru la un depozit de furaje. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o cisternă. În sprijin, a intervenit un buldoexcavator de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Stănești. Din cauza vântului puternic care a întreținut flăcările, pompierii s-au chinuit mai bine de două ore să stingă incendiul. În acesta au ars  aproximativ 20 de tone de furaje și 2.000 mp de vegetație uscată.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Tot sâmbătă, dar în jurul prânzului, pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Toporu.

Aici intervenția s-a desfășurat în sprijinul pompierilor din cadrul Punctului de Lucru Drăgănești Vlașca (ISU Teleorman).La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă, o ambulanță SMURD și un echipaj Serviciului Județean de Ambulanță Giurgiu.Focul se manifesta la nivelul acoperișului, pe o suprafață de aproximativ 80 mp, la un garaj și la bunurile dintr-o bucătărie, existând pericol de extindere la întreaga locuință.

Proprietara, o bătrână în vârstă de aproximativ 85 de ani, cu atac de panică, a fost preluată de echipajul SAJ Giurgiu și transportată la spital.Incendiul a fost stins în limitele găsite, după aproximativ o oră și jumătate, pompierii reușind să salveze restul casei de locuit și mai multe anexe gospodărești.

Cauza probabilă de producere a acestui incendiu a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere, motiv pentru care evenimentul a rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *