“Săptămâna Școala în Siguranță” – program de prevenire a bullyingului, violenței și drogurilor în școli

 

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară și cei ai Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu au desfășurat astăzi o activitate cu caracter informativ-preventiv la Școala Gimnazială nr. 1 Izvoarele.

Acțiunea face parte din “Săptămâna Școala în Siguranță” are drept scop prevenirea violenței în mediul școlar, a faptelor de bullying, cyberbullying, precum și a criminalității informatice, prevenirea consumului și traficului de droguri, în rândul elevilor și prevenirea infracţiunilor la viața sexuală și de violare a vieții private.

În perioada 14-17 mai,  la nivel național se desfășoară evenimentul “Săptămâna Școala în Siguranță”, inițiat de către Inspectoratul General al Poliției Române -Direcția Siguranță Școlară, derulat prin intermediul Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu.

Scopul acestui eveniment este conștientizarea elevilor cu privire la necesitatea adoptării unui comportament pozitiv, pe tema prevenirii violenței în mediul școlar și pentru asigurarea unui climat educațional optim.

Astăzi  polițiștii Biroului Siguranță Școlară și cei ai Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu au desfășurat o activitate cu caracter informativ-preventiv la Școala Gimnazială nr. 1 Izvoarele.

Elevilor le-au fost prezentate aspectele legale referitoare la problematica violenței în unitățile de învățământ, dar și o parte dintre materialele din dotarea jandarmilor.

În cadrul evenimentului, sunt abordate subiecte precum prevenirea violenței în mediul școlar, a faptelor de bullying, cyberbullying, precum și a criminalității informatice, prevenirea consumului și traficului de droguri, în rândul elevilor și prevenirea infracţiunilor la viața sexuală și de violare a vieții private.

În acest sens, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu vă așteaptă joi, 16 mai a., între orele 14.00-17.00, la activitățile interactive organizate în Parcul Alei, din municipiul Giurgiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *