Șapte milioane de euro, costul studiului de fezabilitate pentru noul pod Giurgiu-Ruse

S-a aprobat studiul de fezabilitatea pentru construirea noului pod peste Dunăre între Giurgiu și Ruse.

Valoarea studiului este de 7 milioane de euro, însă autoritățile române trebuie să se miște repede dacă vor finanțare pentru întregul proiect.

Anunțul vine de la Bruxelles, de la comisarul european Adina Vălean, care a declarat pentru Agerpres că, deocamdată, s-au aprobat bani doar pentru studiul de fezabilitate, nu și pentru proiectul în sine, aici fiind de datoria autorităților române să se miște cât mai repede.

„A venit relativ târziu proiectul pentru un studiu de fezabilitate, a fost depus de România pe fondurile de mobilitate militară. A fost aprobat, dar (aprobarea) este în acest moment doar pentru studiul de fezabilitate. Eu sper ca lucrurile să se mişte cât mai repede, să poate să aplice şi pentru finanţarea efectivă a lucrărilor.

În acest moment el este depus doar ca un pod rutier, cu opţiune pentru feroviar. Eu sper să fie un pod şi cu feroviar, pentru că este pe acest Coridor Nord-Sud, care trebuie să fie deservit de o trecere modernă peste Dunăre”, a declarat comisarul european pentru transporturi.

Noul pod dintre Giurgiu și Ruse va avea o lungime de doi kilometri și va fi realizată infrastructură de acces de 15 kilometri pe partea română și 15 kilometri pe partea bulgară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *