Giurgiu-Tribune

Sărbătoare mare pentru credincioși

Nașterea Maicii Domnului este prăznuită de către Biserica Ortodoxa la data de 8 septembrie a fiecărui an. Această sărbătoare este cunoscută în popor și sub numele de Sfânta Maria Mica. Tot la aceeași dată sărbătorește și Biserica Catolică Nașterea Maicii Domnului.

De asemenea, Nașterea Maicii Domnului reprezintî prima mare sărbătoare a unui nou an calendaricesc, având în vedere că acesta începe cu data de 1 septembrie.

De acum încolo, frigul și ploile se pot instala oricând, pământul își cere dreptul, iar lucrările de toamnă trebuie neapărat sa fie întreprinse. Insectele văzduhului si ale pământului încep sa se refugieze din calea frigului. Totodată, rândunelele își încep pelerinajul spre meleaguri de iernat, plecarea lor fiind considerată în tradiția populară un indiciu al timpului propice începerii muncilor agricole de toamnă.

Culegerea fructelor şi a legumelor de toamnă este un prilej de bucurie şi de mândrie dacă există belșug.

În multe zone ale ţării se organizează târguri şi iarmaroace, însoțite de voie bună, de cântări şi petreceri câmpenești şi de precupeți isteți, iscusiți în arta negustoritului.

Ca orice sărbătoare care trebuia ținuta si sfințita prin încetarea oricăror treburi gospodărești, în ziua de 8 septembrie sunt interzise activitățile domestice importante.

Visits: 31

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *