Sărbători fără zăpadă

Anul acesta, de Crăciun, este puțin probabil să avem parte de zăpadă așa cum probabil ne-am fi dorit cu toții. Meteorologii anunță că în zonele montane vor fi ninsori abundente, mai ales la altitudini mai mari, dar că în restul țării sunt șanse mici. De altfel, ANM anunță precipitații mixte în nordul țării.

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în zonele montane.

Cu excepția regiunilor sudice, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, regimul pluviometric va fi deficitar, mai ales în regiunile vestice și zonele montane aferente.

De Anul Nou, temperaturile sunt de asemenea ridicate în majoritatea zonelor din țară. Se anunță temperaturi de 7 – 8 grade Celsius.Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Temperaturile medii ale aerului se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *