Şase noi clopote realizate în Rusia au fost sfinţite şi urmează să fie instalte în clopotnița bisericii “Buna Vestire” din Giurgiu

Reportaj şi galerie foto: EMIL PĂLĂNGEAN

După Sfânta Liturghie, de la Schitul Sf. Nicolae, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie, a mers la Biserica Buna Vestire din Giurgiu unde împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit slujba de sfințire a celor șase clopote ce vor fi instalate în clopotnița bisericii.


Cu prilejul slujbei de binecuvântare, Ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură în care a evidențiat faptul că „clopotul este glasul lui Dumnezeu care ne cheamă la rugăciune. El răsună veacuri la rând, fiind în același timp, o mărturie a credinței noastre”.


La slujba de sfințire a clopotelor care au fost realizate în Rusia au fost prezenți credincioși din municipiului Giurgiu, precum și cei care au dorit să se bucure duhovnicește de acest moment important al eparhiei noastre.

 
Și aici, Preasfinţitul Părinte Ambrozie i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți, oferindu-le ultimele numere ale revistelor Familia Ortodoxă, Lumea Credinței, precum și iconițe, iar copiilor dulciuri.


În Biserică, glasul clopotului reprezintă glasul lui Dumnezeu care cheamă pe oamenii vii la rugăciune și comuniune, plânge pe cei decedați și ocrotește orașul sau satul de furtuni și fulgere. Din punct de vedere social-cultural, clopotele Bisericilor sunt o notă specifică a culturii europene creștine. Trasul clopotelor a avut de la început un vădit caracter de înștiințare, de vestire. Adică, este semnul începutului unei slujbe și un mod de chemare al credincioșilor.

În vechime, după bătaia clopotelor, credinciosul putea să înțeleagă importanța fiecărei sărbători și ceasul începutului slujbei, mai ales în perioada în care calendarele și orologiile nu erau la îndemâna oricui, stabilind mersul la biserică


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *