Scenariul hibrid dispare din 8 februarie, dar se va ține cont de rata de infectare la nivel local

8 februarie 2021 este data la care elevii vor reveni în școli. , În funcție de evoluția ratei de infectare la nivel local vor fi  trei scenarii stabilite pentru reluarea cursurilor în format fizic. In județul Giurgiu, miercuri, 13 februarie imitele de incidenţă cumulată a cazurilor COVID-19 pe ultimele 14 zile erau de  1,67 , iar in municipiu de 2,13.

În scenariul galben,  dispare complet varianta de învățământ hibrid, unde clasa era împărțită în două grupe de elevi care făceau, pe rând, școală fizică și online.

Astfel, în localitățile care se încadrează în scenariu verde, cu relativ puține cazuri, toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală.

În localitățile care se încadrează în scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă în sensul că merg în continuare la școală, mai exact la grădiniță și la școală, copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale – VIII, XII, XIII.

În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală.

 

Incidența în cele trei scenarii:

scenariul verde – incidența sub 1 la mia de locuitori

scenariul galben – incidența de sub 3 la mia de locuitori

scenariul roșu – incidența de peste 3 la mia de locuitori

Atunci când se ajunge cu rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se merge în on-line.

In județul Giurgiu, miercuri, 13 februarie imitele de incidenţă cumulată a cazurilor COVID-19 pe ultimele 14 zile erau de  1,67 , iar in municipiu de 2,13.

Decizia finală privind redeschiderea școlilor în 8 februarie se va lua pe data de 2 februarie, a anunțat Klaus Iohannis, într-o declarație de presă susținută joi la Palatul Cotroceni.

Camelia SACHETTI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *