Schimbarea WhatsApp care te afectează direct: cum te ajută să câștigi spațiu pe telefon

WhatsApp continuă să fie una dintre cele mai populare aplicații de chat de pe mapamond, iar unul dintre motivele principale din spatele acestei situații ține de actualizările constante și beneficiile derivate din acestea.

WhatsApp are o serie de funcții interesante pe care s-ar putea să nu le cunoști, dar care funcționează fără niciun fel de intervenție din partea ta. De exemplu, aplicația de chat îți face backup constant la întreaga ta activitate in-app, atât local, în memoria telefonului, cât și pe serverele Google. Dacă spațiul ocupat pe Google Drive de către copiile respective de siguranță nu te interesează prea mult, pe propriul telefon pot duce la probleme cu memoria internă.

O nouă actualizare la WhatsApp, aflată momentan în beta, promite să rezolve problema spațiului liber de pe telefon printr-un mecanism cât se poate de prietenos și fără vreun efort din partea utilizatorului. Schimbarea vizează funcția Status din WhatsApp, echivalentul Story-urilor de pe Instagram sau al Poveștilor de pe Facebook.

WhatsApp rezolvă problema spațiului ocupat pe telefon, parțial

Dacă folosești deseori funcția de Status de pe WhatsApp și adaugi clipuri sau poze la profil, acel conținut se salvează automat într-o arhivă locală. Mai mult decât atât, acele statusuri sunt salvate în copiile de siguranță pe care aplicația de chat le face automat, pe telefon și Google Drive.

În versiunea beta de Android 2.21.13.6, cei de la WABetaInfo au observat să statusurile tale anterioare sau story-urile de pe WhatsApp nu se mai duc în backup. Motivul principal din spatele acestei decizii ține de spațiul foarte generos pe care ajung să-l ocupe copiile de siguranță. În contextul în care acele statusuri le postezi tu, iar fotografiile și clipurile cu pricina le mai ai probabil pe telefon, nu este o pierdere enormă dacă nu se mai salvează și în backup. Mai mult decât atât, dacă obișnuiești să postezi Story-uri sau povești identice pe WhatsApp și pe Facebook sau Instagram, le găsești oricum în arhivele celor două platforme din urmă, deținute tot de Mark Zuckerberg.

sursa:https://playtech.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *