Crește numărul școlilor în scenariu roșu, la Giurgiu

Numărul crescut de cazuri de coronavirus din ultimele zile a închis mai multe unități școlare din municipiu și județ. Astfel,opt şcoli din judeţul Giurgiu şi trei grădiniţe arondate acestora sunt în scenariul roşu. Îmbolnăvirea unor elevi, cadre didactice sau personal administrative a dus la intrarea în scenariu galben a altor 38 de unități de învățământ.

Potrivit Inspectorului Şcolar Judeţean Giurgiu, dintre cele 186 de unităţi şcolare şi cele arondate acestora, în opt unităţi şcolare se învaţă exclusive online, 38 sunt în scenariul galben, iar 140 sunt în scenariul verde.

Trei grădiniţe, structuri ale unor şcoli din mediul rural, se află în scenariul roşu.

Din ultimele raportări ale DSP Giurgiu, la Şcoala Generală 10 şi Şcoala Postliceală FEG din municipiul Giurgiu şi în unităţile şcolare din comunele Găujani şi Oinacu, precum şi la Şcoala Generală din comuna Ghimpaţi cursurile se desfăşoară după scenariul roşu, după ce trei elevi, trei cadre didactice şi o persoană din personalul didactic auxiliar au fost spitalizaţi fiind confirmaţi cu COVID-19.În carantină la domiciliu se află 45 de elevi şi şapte cadre didactice.

Alexandra Buzică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *