Școala la Giurgiu: Fără festivitate de deschidere și dascăli cu viziere

Azi primarul Nicolae Barbu, inspectorul școlar general, Adelina Sîrbu și directorii unităților de învățământ din Giurgiu s-au întâlnit pentru a discuta despre începerea noului an școlar.

Astfel, în municipiul Giurgiu școlile se vor deschide sub scenariul galben, ceea ce presupune că elevii claselor a 8-a și a 12-a vor merge fizic la școală, iar celelalte clase aternativ, fizic și online.

Tot în cadrul ședinței a fost stabilit ca părinții să nu aibă acces în incinta unităților de învățământ, valabil și pentru curți; elevii vor fi lăsați la poartă și vor intra singuri în școli.

Se caută, de asemenea, soluții pentru angajarea de personal nedidactic și sanitar pentru funcționarea unităților școlare în condiții bune.

Instituțiile de învățământ din municipiul Giurgiu au asigurate toate produsele și materialele (măști, dezinfectanți pentru mâini, încălțăminte, holuri și clase), iar pentru protecția profesorilor și pentru o comunicare mai ușoară acestora cu elevii, s-a stabilit de comun acord achiziționarea de viziere și măști din același material din care sunt confecționate vizierele.

Toate școlile sunt pregătite să-și deschidă porțile în data de 14 septembrie, însă pentru o mai mare siguranță, nu vor fi organizate festivități.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *