Sunt copii care nu știu cum arată un ardei, o vânătă, o conopidă, o prună sau alte fructe, legume și alimente sănătoase.
Dacă mai adăugăm că 65% dintre copiii cu vârsta până la 14 ani consumă dulciuri zilnic și 43% consumă băuturi carbogazoase o dată pe săptămână sau mai des, atunci viitorul nu sună bine.
De aceea, educația nutrițională este importantă de la vârste fragede, iar când noțiunile despre mâncare sănătoasă sunt explicate prin joacă, rezultatele nu pot fi decât benefice.
În acest sens, Asociația Plan B a lansat pe 15 iulie, școala mobilă de alimentație sănătoasă, Caravana Akademia Kinderland, dezvoltată în colaborare cu Kaufland România pentru al șaptelea an consecutiv. Desfășurată, în acest an, sub deviza „Mâncăm deștept, gândim sănătos”, caravana îi invită pe copii să ia parte la o experiență antrenantă de joc educativ, plin de ghicitori și mistere, în primul escape room pe tema nutriției: „Secretul bucătarului vrăjitor”.
Caravana va sosi la Giurgiu pe 24 iulie – Kaufland Centru, bl. Mihai Viteazu nr 4A – și va rămâne în oraș până pe 30 iulie, așa că, toți copiii care vor să se distreze în primul escape room nutrițional vor avea la dispoziție 5 zile pentru.
Escape room-ul „Secretul bucătarului vrăjitor” este construit pornind de la o intrigă captivantă, în care bucătarul vrăjitor ține ascunsă formula farfuriei ideale pentru a cuceri lumea cu rețetele lui nesănătoase. Copiii trebuie să o găsească și să evadeze din bucătăria vrăjitorului înainte ca acesta să se întoarcă și să îi descopere. Jocul este structurat în 3 secțiuni: Grădina vitaminelor, Cămara carbohidraților și Bucătăria proteinelor. În fiecare spațiu, copiii trebuie să găsească cheile cu ajutorul cărora vor descifra puzzle-ul la final și vor afla astfel Secretul Farfuriei Ideale.
Cei mici vor fi îndrumați de trainerii Akademiei Kinderland prin zonele decorate atractiv, unde vor putea să învețe cum funcționează corpul uman în raport cu mâncarea, cum se combină corect alimentele, unde se ascunde zahărul sau ce trebuie să bem pentru a ne hidrata corespunzător. „Detectivul de zahăr”, „Farfuria ideală”, „Super eroul K” sunt câteva dintre jocurile pe care copiii le vor descoperi, alături de multe module informative, ca „Piramida alimentară” sau „Fii atent la ce bei”.